Relatie problematiek

Zonder dat je het in de gaten hebt sluipt het er in: irritaties, gebrek aan belangstelling en begrip, ruzies, teleurstellingen, verdriet, twijfels. Je wilt het niet en hoopt dat het weer beter zal gaan: als de kinderen groter zijn, als die verbouwing voorbij is, als de ander maar eindelijk in gaat zien wat hij-zij anders moet doen.  Je trekt je terug of zoekt juist steeds de discussie. Het lijkt wel of jullie in een negatieve cirkel terecht zijn gekomen waarin jullie steeds hetzelfde doen en er samen niet meer uit komt.

Het is heel normaal om meningsverschillen te hebben en af en toe teleurgesteld te zijn. Geen relatie is tenslotte perfect. Maar het wordt anders wanneer je langs elkaar heen gaat leven, steeds ruzie hebt of merkt dat je gevoelens erg aan het veranderen zijn. Relatietherapie kan jullie dan helpen te onderzoeken wat er aan de hand is, elkaar beter te leren begrijpen, te accepteren en op een andere manier met elkaar om te gaan. En zo de cirkel te doorbreken.

Zelfs wanneer je toch besluit om uit elkaar te gaan, kan therapie helpen om te begrijpen wat er is gebeurd en op een respectvolle manier met elkaar te blijven omgaan.

Ook als je relatie best goed voelt, kan het heel verfrissend zijn om jullie relatie eens onder de loep te nemen en zo elkaar beter te begrijpen en nog meer naar elkaar toe te groeien. Een gesprekspartner die samen met jullie onderzoekt hoe jullie omgaan met bewuste en onbewuste behoeftes en verwachtingen en hoe jullie elkaar meer kunnen ondersteunen, kan helpen jullie relatie te verdiepen.